Yükleniyor Etkinlikler

Ücretsiz

Etkinlik
Açıklaması

SOLARTR 2018, dünyada ve Türkiye’de önemi giderek artan güneş enerjisinin yaygın kullanımında yenilikçi teknoloji ve uygulamaları konu alan, bilim ve teknoloji ağırlıklı uluslararası bir konferans ve sergi etkinliğidir.

Bu etkinlikte; Güneş enerjisi teknolojileri (PV, Isıl) ve yeni eğilimler, yoğunlaştırılmış güneş enerjisi (CSP, CPV), malzeme ve cihazların ölçüm ve karakterizasyonu, güneş enerji tesisleri, güneş enerjisi sistemlerinin işletimi, performansı ve güvenilirliği, güneş enerjisi sektörü ve pazar dinamikleri, kent planlamasında güneş enerjisi, güneş enerjisi ile ısıtma ve soğutma, büyük ölçekli sistemler, sanayi üretim süreçleri ile güneş ısıl enerjisinin bütünleştirilmesi, binalarda bütünleşik güneş enerjisi sistemleri ve çatı cephe uygulamaları, binaların yenilenmesinde güneş enerjisi kullanımı, sıfıra yakın enerjili binalarda güneş enerjisinin rolü, enerji depolama sistemleri, hibrid sistemler, değerlendirme ve sertifikalandırma prosedürleri, yeni malzeme ve yaklaşımlar, yönetmelikler, çerçeve mevzuat ve bölgesel kalkınma, iklim değişikliği ve güneş enerjisi, salım ticareti, güneş enerjisinde yenilikçi finansman modelleri, Ar-Ge, Ür-Ge ve gelecek işbirlikleri, çevre sağlığı ve iş güvenliği konularının çok yönlü ele alınması öngörülmektedir.

Güneş enerjisi paydaşlarının bir araya gelerek tüm yönleriyle sektörü ve gelişimini değerlendirmelerine platform teşkil etmek üzere kurgulanan SOLARTR 2018, araştırmacıdan sanayiye, kamudan uygulamacıya tüm tarafları bir araya getirdiği için ayrı bir öneme de sahiptir. Bu sayede bilim ve teknolojideki yeniliklerin paylaşılması, bütünleşik çözüm önerilerinin oluşturulması ve güneş enerjisinin elektrik ve ısı üretimindeki payının olabildiğince yükseltilmesi etkinliğin temel amaçları arasındadır.

Düzenlemekte olduğumuz bu büyük buluşmaya sizleri de davet ediyoruz.

Prof. Dr. Günnur Koçar

SOLARTR 2018 Yürütme Kurulu Başkanı