GÜNDER Başkanı Kutay KALELİ, 3 Mart 2021’de “Fostering Private Sector Engagement to Advance Clean Energy Access in Displaced Settings in Turkey” başlıklı çevrimiçi yuvarlak masa toplantısına katıldı. GÜNDER, yerlerinden edilmiş kişilerin yeşil enerji sektörüne kazandırılmasını hedefleyen projelere katkı sunmaya devam ediyor.

Globesight Kalkınma Danışmanlığı ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) başlattığı çok taraflı girişim “Clean Energy Challenge”, 2030 yılına kadar yerlerinden edilmiş kişiler ve onlara ev sahipliği yapan toplulukların temiz, güvenli ve sürdürülebilir enerjiye erişiminin güvence altına alınmasını hedefliyor. Proje, Türkiye’deki özel sektörün ve ilgili paydaşların bu vizyon etrafında bir araya getirilmesini amaçlıyor.

GÜNDER’in de destekçileri arasında olduğu bu önemli projede yer alan TURKONFED, GLOBESIGHT, KANADA BÜYÜKELÇİLİĞİ, UNITED NATIONS HUMAN RIGHTS COUNCIL (UNHCR), WOMEN IN RENEWABLE ENERGY (WIRE), LİMAK, GARANTİ BANK ve FİNA Yetkililerine teşekkür eder, başarılı bir proje olmasını dileriz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.