AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu IV Hibe Programı kapsamında GÜNDER olarak yürüttüğümüz “GES Tesisleri için Kurum Rollerinin Tanımlanması” projemizin açılış toplantısı için Almanya’daydık.

Almanya’da 26  Ağustos’ta gerçekleştirilen açılış toplantısına GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, Proje Koordinatörü Meltem Haykır, Alman Güneş Enerjisi Derneği BSW-Solar Genel Müdürü Jörg Mayer, Kıdemli Proje Yöneticisi Jan Michael Knaack, Siyasi Danışman Manuel Battaglia katıldı. Bunun yanı sıra proje kapsamındaki araştırma çalışmalarını gerçekleştirecek Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü temsilcisi Avukat Süleyman Boşça, Reavid Eğitim ve Danışmanlık temsilcisi Ebru Yalçın Canatan toplantıda yer aldılar. Toplantının konuları ile ilgili olarak görüş bildirmek üzere Minerji Şirketi temsilcisi Bülent Aydın, Almanya Ekonomik İlişkiler ve Enerji Federal Bakanlığı  temsilcisi Ralf Christman, Clearingstelle EEG Başkanı Dr. Sebastian Lovens toplantıya katıldılar.

Toplantı kapsamında Türkiye’de Güneş Enerji Sistemlerinin başvuru aşamaları ve bu aşamada karşılaşılan zorluklar, Almanya’da Güneş Enerji Sistemlerinin kurulumu ile ilgili mevzuat üzerine görüşmeler yapıldı ve projenin uygulanması aşamasında ki süreçlerle ilgili bir yol haritası hazırlandı.

Write a comment: