Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yeni lisanssız elektrik üretim yönetmeliğinin taslak metnini yayınladı. “Elektrik Piyasasında Lisanssız Yürütülebilecek Faaliyetlere İlişkin Yönetmelik” adını taşıyan taslak, 30 Kasım 2018 günü mesai bitimine kadar kamuoyunun görüş ve değerlendirmelerine açık tutulacak.

EPDK, elektrik piyasasında lisanssız elektrik üretimine ilişkin düzenlemeleri içeren Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik (Yönetmelik) ve Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğ (Tebliğ) birleştirilerek ‘Elektrik Piyasasında Lisanssız Yürütülebilecek Faaliyetlere İlişkin Yönetmelik’ taslağı hazırladı.

Mahsuplaşma ve depolama yönetmelik taslağında yer alıyor

Yönetmelik taslağı, elektriğin şebekeye verilmesi, ihtiyaç halinde şebekeden bu elektriğin çekilerek kullanılması ve bu alışverişin aylık bazda hesaplanması olarak talep edilen aylık mahsuplaşma konusunu ve lisanssız olarak gerçekleştirilebilecek elektrik depolama faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları da kapsıyor.

Kamuoyu görüşleri 30 Kasım’a kadar alınacak

Söz konusu taslak 30 Kasım 2018 günü mesai bitimine kadar kamuoyunun görüş ve değerlendirmelerine açık tutulacak.

İlgililerin Taslak hakkındaki görüşleri ile varsa konuya ilişkin ilave öneri ve tekliflerini, görüş bildirim formunu doldurarak aynı süre içerisinde word dosyası olarak saktas@epdk.org.tr e-posta adresine ve yazılı olarak EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığına göndermeleri gerekiyor

Yönetmelik taslak metnine buradan ulaşabilirsiniz.