ETKİNLİK

GÜNDER'in destek sunmakta olduğu, düzenlediği ve yer aldığı yenilenebilir enerji sektörüne yönelik ulusal & uluslararası fuar, konferans ve etkinlikleri buradan takip edebilirsiniz.

HABER

GÜNDER'in Solar Haber Portalı Solar.ist ile güneş enerjisi başta olmak üzere, yenilenebilir enerji sistemleri, enerji teknolojileri ve iklim çalışmaları ile ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz.

GÜNDERGİ

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER’in Türkçe ve İngilizce olarak hazırladığı Güneş Enerjisi Sektörünün Dergisi GÜNDERGİ’nin yayınlanan tüm sayılarına buradan ulaşabilirsiniz.

ÜYELİK

GÜNDER’e Katılın, Güneş Enerjisi Sektörünün Parçası Olun! 2022 yılında 30. yılını kutlayan GÜNDER, Türkiye güneş enerjisi sektörünün tüm temsilcileri ve paydaşları ile birlikte enerji dönüşümü için çalışmalarına devam ediyor.

Enerji Dönüşümü için Güneş Enerjisi...

GÜNDER olarak ilk önceliğimiz, ülkemizde yapılacak olan Güneş Enerjisi Santrali yatırımlarının artması, sonsuz bir kaynak olan Güneş'in ülkemiz elektrik ağına olabildiğince hızlı ve kesintisiz bir şekilde kazandırılması ve küresel enerji dönüşümüne katkı sunulmasıdır.

ORKÖY PV Projesi
GÜNDER MYM Projesi
GÜNDER

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu
Türkiye Bölümü GÜNDER

1992 yılında kurulan Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu – Türkiye Bölümü (GÜNDER), güneş enerjisinin uygulanmasında bilim ve teknolojinin geliştirilmesi, güneş enerjisi konusunda temel ve uygulamalı araştırma ve geliştirmenin özendirilmesi, güneş enerjisi kullanımının yaygınlaştırılması, güneş enerjisi ile ilgili alanlarda eğitimin özendirilmesi amaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdürür.

Günümüzde, kamu kurumlarının yönetici ve personelleri, üniversite öğretim üyeleri, güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerden ve güneş enerjisi sevdalısı gönüllülerden oluşan Türkiye’nin önemli bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğin amaç ve faaliyet alanları kapsamında faaliyet gösteren ve yasal olarak dernek üyeliğine engel bir durumu olmayan tüzel kuruluşlar ve gerçek kişiler, derneğe üye olabilir.

GÜNDER; Türkiye’de güneş enerjisi sistemlerinin üretimi ve uygulamalarının yaygınlaştırılması yönünde çalışmalar yapmakta, ulusal ve uluslararası projelere katılarak değer yaratmaktadır. Sektörel gelişim ve bilgilendirme toplantıları, platformlar (UFTP), çeşitli eğitim, seminer, çalıştay, konferans (SOLARTR Konferans ve Sergisi) ve benzeri faaliyetleri düzenleyerek ya da başka kuruluşlar tarafından düzenlenen faaliyetlere katılarak veya katkıda bulunarak, güneş enerjisi ile ilgili farkındalığın artması ve bu konudaki çabaların etkili hale gelmesini ve mevzuat gelişimine katkıları ile de sektörün sağlıklı büyümesini sağlamaya çalışmaktadır. Türkiye Güneş Enerjisi Sanayinin yurtdışındaki tanıtım faaliyetlerini de yürütmekte, ihracat odaklı uluslararası işbirliklerini geliştirmektedir (Solar Cluster-TR).

Temsil ettiği tüm değer zinciri ile güneş enerjisinin sesi GÜNDER; günümüzde, kamu kurum ve kuruluşlarından konuyla ilgili personeller, konu ile ilgili akademisyenler, güneş enerjisi ile ilişkili alanlarda üretim ve ticaret yapan sanayicilerden müteşekkil üyeleri, düşük karbon ekonomisine katkıları ve yüksek büyümede kaldıraç fonksiyonları ile önemli sivil toplum kuruluşudur.

1992'den
Bugüne..

GÜNDER

Bilgi
Bankası

Kütüphanemizden tüm yenilenebilir enerji dostlarımız faydalanabilir.

◎    Ulusal ve Uluslararası Raporlar
◎    Destek Kapsamları ve Mevzuatlar